Παναθηναϊκός: Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Τζιώτης, με μεγάλη προσφορά στον σύλλογο

0 Shares
0
0
0
0

Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Τζιώτης, ένας αγνός Παναθηναϊκός μιας άλλης εποχής.

Η προσφορά του στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το 1970 και ήταν ένθερμος φίλος της Παναθηναϊκής Ιδέας. Μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για 24 συνεχή χρόνια, από το 1976 έως και το 2000. Στενός συνεργάτης στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Νικολαΐδη, αδελφικός φίλος του Αντώνη Μαντζαβελάκη και του Μίμη Δομάζου, κουμπάρος του Παύλου Γιαννακόπουλου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί διοίκησης Γιώργου Βαρδινογιάννη για 21 συναπτά χρόνια.

Ο Λεωνίδας Τζιώτης σπούδασε στο Βέλγιο και ξεχώρισε με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον χώρο του Εμπορίου και των Κατασκευών. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της Αθήνας, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ήταν σπουδαίος οικογενειάρχης. Παντρεμένος με τη γυναίκα της ζωής του, Μόνικα Τζιώτη Beyer-Desimon Von Sternfels, έζησαν μαζί 53 ευτυχισμένα χρόνια. Έκαναν 4 αγόρια, τον Δημήτρη, τον Θεόφιλο, τον Νίκο και τον Αλέξανδρο, και απέκτησαν 3 εγγόνια.

Το 1974 ο Απόστολος Νικολαΐδης εκλέχθηκε πρόεδρος του συλλόγου, ηγέτης του οποίου παρέμεινε μέχρι το 1979. Στις αρχές του 1979, μια ομάδα επιφανών Παναθηναϊκών με επικεφαλής τον Παύλο Γιαννακόπουλο (οι στενοί συνεργάτες του Απόστολου Νικολαΐδη, Μαντζαβελάκης, Τζιώτης, Διαμαντάρας, Καλλιγέρης, Σταθοκωστόπουλος κ.ά.) εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ και με τη μέθοδο των προεγγραφών συγκέντρωσε γύρω στα 40.000.000 δραχμές. Τελικά, στις 28 Μαΐου 1979, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ομίλου, ο τότε γενικός γραμματέας του Δ.Σ. Ιωάννης Κασιμάτης ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Στις 18 Ιουλίου 1979 συνεδρίασε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο στην ιστορία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπό την προεδρία του Γιώργου Βαρδινογιάννη, το οποίο ανακοίνωσε: «Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της υπό σύσταση ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασής του, έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να απευθυνθεί όχι μόνο στους μετόχους, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της πλατιάς μάζας των φιλάθλων του, που τόσο συγκινητικά προστρέξανε στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ΜΕΓΑΛΟΥ Παναθηναϊκού. Θεωρήσαμε αναγκαίο, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναθηναϊκός ΠΑΕ να κάνουμε γνωστές σε όλο τον φίλαθλο κόσμο τις προθέσεις μας που είναι ”σαν μια υπόσχεση, σαν ένα συμβόλαιο τιμής”».


Πηγή: iefimerida.gr

0 Shares
Μπορεί, επίσης, να σας ενδιαφέρουν...