Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έγινε… συνεργάτης του Τσίπρα

0 Shares
0
0
0
0

REAL NEWS

Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έγινε… συνεργάτης του Τσίπρα

Ο Δημήτρης Τζιώτης, επικεφαλής της εταιρείας στρατηγικού σχεδιασμού Clever Bank, ανέλαβε την προεκλογική καμπάνια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Της ΜΑΡΙΤΙΝΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

m.zafiriadou@realnews.gr

Ένας πρώην υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την επικοινωνιακή στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, σε μία περίοδο που η Αριστερά διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας την πρώτη θέση στις κάλπες! Ο λόγος για τον Δημήτρη Τζιώτη, επικεφαλής της εταιρείας στρατηγικού σχεδιασμού Clever Bank.

Η Κουμουνδούρου έψαχνε – επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της – συνεργασία με διαφημιστική εταιρεία για την προεκλογική της καμπάνια. Ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με πολλούς επαγγελματίες, από την πρώτη στιγμή όμως ο Δ. Τζιώτης ηταν αυτός που κέρδισε την εμπιστοσύνη του, από τον τρόπο με τον οποίο απαντούσε στις ερωτήσεις που του έκανε για το πως θα προχωρούσε και θα υλοποιούσε την καμπάνια.

Στην Κουμουνδούρου είναι, μετά το πρώτο διάστημα της συνεργασίας τους, ιδιαίτερα ικανοποιημένοι μαζί του, αφού  – μεταξύ άλλων – τους βοηθάει στο άνοιγμα προς ευρύτερα κοινά, κυρίως νεολαία και… lifestyle, ε τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι σε απόσταση. Ο Δ. Τζιώτης, μάλιστα, συνεργάζεται με τον Αλ. Τσίπρα και το επιτελείο του εσχάτως πολύ περισσότερο από ό,τι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, και ειδικά του Νίκου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, ο Δ. Τζιώτης έγινε για πρώτη φορά ευρύτερα γνωστός όταν διεκδίκησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ τον δήμο Βουλιαγμένης. Το 2206 αποφάσισε να «κατέβει» απέναντι στον επί πέντε τετραετίες δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα και δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, συγκεντρώνοντας το 34,17% των ψήφων.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2007, επιχείρησε να συγκρουστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μια τέτοια σύγκρουση δεν έγινε όμως ποτέ, αφού απέσυρε την υποψηφιότητά του στο «παρά ένα». Άνθρωποι του περιβάλλοντός του μιλούν για ένα περιστατικό που τον «θύμωσε» πολύ, κάνοντας τον να αμφιβάλει για τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος.

Είχε, λένε, συλλέξει τις διπλάσιες υπογραφές από αυτές που απαιτούνταν από το καταστατικό για να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, οπότε δεν αντιλαμβάνονται με ποιο δικαίωμα του στερήθηκε η ευκαιρία και θεωρούν παράνομη τη διαδικασία σε ένα κόμμα που στη συνέχεια κυβέρνησε. Εξ ου και πάνε επτά χρόνια από πότε και δεν έχει μιλήσει ποτέ γι’ αυτό, οργισμένος με το κόμμα στο οποίο ανήκε και τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα τα media. Εξάλλου έπαψε να είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο για πολλά χρόνια δεν έχει σχέση. Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, λένε ότι ποτέ δεν εμφάνισε τις υπογραφές και πως έπαιζε το παιχνίδι των εντυπώσεων.

κλικ

Ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με πολλούς επαγγελματίες, από την πρώτη στιγμή όμως το Δ. Τζιώτης  ήταν αυτός που κέρδισε την εμπιστοσύνη του

σχέση

Με τον Ν. Παπανδρέου δημιούργησε τη δεξαμενή σκέψης GreenTank, που έβαλε τις βάσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» της κυβέρνησης Παπανδρέου

Ο τρόπος ζωής

Αίσθηση προκαλούσαν πάντα η Porsche που οδηγούσε, ο τρόπος ζωής του και οι παρέες που διατηρεί. Με τον Ν. Παπανδρέου δημιούργησε τη δεξαμενή σκέψης Green Tank, που έβαλε τις βάσεις για την «πράσινη ανάπτυξη» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στην ίδια ομάδα συμμετείχαν ο στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Αγραφιώτης ο εξ απορρήτων του Κ. Σημίτη, Γ. Πανταγιάς, και ο Σπύρος Βούγιας. Νωρίτερα, με διαβατήριο τις σπουδές του στο The Fletcher School of Law and Diplomacy του πανεπιστημίου Tufts, στη Βοστόνη, και μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Ολυμπιακών Αγώνων, είχε εργαστεί ως διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» για τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΠΑΠ κ.ο.κ.

Στενή σχέση όμως είχε και με τον Γ. Γανωτή, πρώην γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ και στενό συνεργάτη του Κώστα Λαλιώτη. Αργότερα, ήρθε ο ΕΟΤ και το σύνθημα «Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Συνολικά έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής στα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού Εσωτερικών, Τουρισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Ανάπτυξης, Μακεδονίας-Θράκης, στον δήμο Αθηναίων και τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Τόνι Μπλερ στη Μεγάλη Βρετανία για την ανάπτυξη του Τρίτου Δρόμου και τον Ρομάνο Πρόντι στην Ιταλία. Έχει συνεργαστεί με επιχειρηματικούς κολοσσούς, ενώ στο πελατολόγιο της Clever Bank περιλαμβάνονται – μεταξύ πολλών άλλων – το κράτος του Ομάν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο υπουργείο Τουρισμού

Τελευταίοι σταθμοί, πριν περάσει την πόρτα της Κουμουνδούρου, η συνεργασία του με την Όλγα Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού και η αρμοδιότητά του ως συμβούλου επικοινωνίας στην task force για το brand, ή επί το ελληνικότερον της «εταιρική ταυτότητα» της χώρας, που θα χαρακτηρίζει κάθε οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας, εμπνεύσεως Σίμου Κεδίκογλου.

Παρότι δεν συνεργάζονται πια, αφού θα ήταν … αντιδεοντολογικό, για την Ο. Κεφαλογιάννη φέρεται να διατηρεί άριστη άποψη αφού επέλεξε την προσφορά του ενώ ήξερε με ποιον είχε να κάνει. Συν τοις άλλοις, το σύνθημα All time classic («πάντα κλασικό») «έπιασε» και το concept της εταιρείας του ακολουθείται μέχρι σήμερα, πηγαίνοντας καλά.

0 Shares
Μπορεί, επίσης, να σας ενδιαφέρουν...
H Ελλάδα στα ζάρια

ΠολιτικήΗ Ελλάδα στα ζάρια

Ποια είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής; Το Σύνταγμα προστατεύει τη ζωή με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο Σύμφωνα…