Δημήτρης Τζιώτης: “Δεν θέλω καμία Ριβιέρα, αν δεν μπορώ να πάω στη Ριβιέρα. Αν το εισιτήριο είναι 50 ευρώ την ημέρα, δεν τη θέλω!”

0 Shares
0
0
0
0

Tα 3Β έχουν μπει στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων

«Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε άλλον δήμο σε όλη την Ελλάδα».

Έτσι άρχισε την παρουσίαση του προγράμματος του στους 35 πρώτους υποψήφιους ο Δημήτρης Τζιώτης. «Σε κανέναν άλλον δήμο τα ζητήματα που κρίνονται δεν είναι τόσο σημαντικά. Σε κανέναν άλλον δήμο οι επιπτώσεις όσων διακυβεύονται στην επόμενη τετραετία δεν κρίνουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την αλλαγή της ζωής των δημοτών. Σε κανέναν άλλον δήμο όλα όσα θα συμβούν τα επόμενη τέσσερα χρόνια δεν θα επηρεάσουν άμεσα τόσους πολλούς άλλους δήμους.

Ο δήμος μας είναι το τελευταίο κομμάτι της αθηναϊκής Ριβιέρας που έχει μείνει φυσικό. Αυτός ο φυσικός πλούτος έχει μπει στο μάτι των μεγάλων συμφερόντων. Σε κανέναν άλλο δήμο όλα τα σημαντικά ζητήματα που θα αλλάξουν τον τρόπο της ζωής μας δεν παραμένουν κρυφά. Σε κανέναν άλλον δήμο σε όλη την Ελλάδα οι δημότες δεν θα κληθούν να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια για όλα όσα θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βρίσκονται ψηλά, πολύ ψηλά.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους, όλες τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους βουλευτές της περιοχής και όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις. Δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να ρίξουμε φως στο σκοτάδι. Να ψηφίσουν οι πολίτες για τα μεγάλα και τα σημαντικά. Να γνωρίζουν τι πραγματικά ψηφίζουν και να επιλέξουν το μέλλον που αυτοί επιθυμούν», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τζιώτης.

“ΓΑΛΑΖΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Το χρυσάφι αυτού του τόπου είναι η θάλασσα, είναι το παραθαλάσσιο μέτωπο. Ο τρόπος για να προστατεύσουμε τον τόπο μας είναι η δημοκρατία. «Γαλάζια Δημοκρατία» είναι το όνομα της παράταξής μας. Με μία κάθετη γραμμή, γιατί δίπλα δεν υπάρχουν μόνο τα 3Β, αλλά έξι διακριτές κοινότητες. Είναι μία γαλάζια δημοκρατία που αυτοδιοικείται σε έξι επίπεδα. Γαλάζια Δημοκρατία για τη Βάρη, τη Βάρκιζα, τα Βλάχικα, τη Βούλα, το Πανόραμα και τη Βουλιαγμένη. Αυτές οι έξι κοινότητες είναι σημαντικό να αυτοδιοικούνται. Ο σκοπός τον οποίο έχουμε είναι να προστατεύσουμε τη γη μας. Το περιβάλλον είναι η φιλοσοφία της ζωής μας. Το ξεκάθαρο αξιακό σύστημα του προγράμματος μας.

Είμαστε εδώ, ψηφίζουμε, για να σώσουμε τη γη μας. Η γη κινδυνεύει και δεν το έχουμε αντιληφθεί. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να συμβεί μία πυρκαγιά, όπως αυτή στο Μάτι, να συμβούν καταστροφές όπως βλέπουμε σε όλον τον κόσμο και κάποιοι μιλάνε μόνο για το τσιμέντο. Είναι τελείως παράλογο. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη γη μας. Επομένως το γαλάζιο είναι η προτεραιότητά μας και η δημοκρατία είναι ο τρόπος για να προστατέψουμε τον φυσικό πλούτο», εξήγησε για το όνομα και τον σκοπό του συνδυασμού ο υποψήφιος δήμαρχος των 3Β Δημήτρης Τζιώτης.

ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ

«Εγώ χαίρομαι γιατί σε αυτήν την ομάδα υπάρχουν πολλοί ηγέτες. Δεν είμαι μόνος μου. Δεν είμαι μόνο ένας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που έχουμε. Αισθάνομαι πολύ ωραία να έχω ισότιμους ανθρώπους δίπλα μου. Εμείς δεν θα δώσουμε ούτε ένα μαύρο ευρώ για να κερδίσουμε τις εκλογές. Ξέρετε ήρθαν πάρα πολύ υποψήφιοι, άνθρωποι μέσα από την κοινωνία που θέλανε να κατέβουν. Και στο τέλος της συζήτησης το πιο άκομψο ερώτημα που δεχόμουν ήταν και πόσα θα μου δώσεις. Δεν θα δώσω τίποτα. Είναι εδώ μαζί μας αυτοί που δεν θέλουν χρήματα για να κατέβουν. Προφανώς κάποιοι έχουν συνηθίσει να ζητάνε λεφτά. Δεν θα το κάνουμε. Πολύ καθαρά, είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε σε έναν σκοπό», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζιώτης.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού εξέφρασαν την ανησυχία τους για σημαντικούς κινδύνους που θα βρουν μπροστά τους οι πολίτες, όπως το εργοστάσιο σκουπιδιών στη Βάρη, η επέκταση της μαρίνας στον κόλπο της Βουλιαγμένης, η αλλαγή των όρων δόμησης και η καταστροφή της Κηπούπολης στη Βούλα, τα σχέδια κάποιων για να χτίσουν τη Φασκομηλιά και οι άναρχες παρεμβάσεις σε σημαντικά σημεία της πόλης, ενώ ο Δ. ΤΖιώτης επεσήμανε: «Κάποιοι με αφορμή την κρίση και με μια ψευδαίσθηση ανάπτυξης που είναι οικονομικά λανθασμένη έχουν βάλει στο μάτι το δήμο μας. Οι παραλίες της Βούλας, το ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, η φασκομηλιά. Είναι 1300 στρέμματα. Μα, από τη φασκομηλιά αναπνέουμε. Είναι δυνατόν να κτίσουμε τα πάντα; Δείτε το σχέδιο για τις Φλέβες. Χιλιάδες δωμάτια, τσιμέντο. Η μαρίνα στη Βουλιαγμένη. Ο λιμενοβραχίονας να απλωθεί μέχρι τη μέση του κόλπου. Μα δεν θα καθαρίζει ο κόλπος. Δεν θα μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο».

 ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΙΒΙΕΡΑ

«Εμείς θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Ριβιέρα και θέλουμε να συγκριθούμε στα στοιχεία. Εμείς θέλουμε να συγκριθούμε στα οικονομικά δεδομένα. Εμείς θέλουμε να τολμήσουν να φέρουν και εκείνοι το δικό τους πρόγραμμα για τη Ριβιέρα. Αν αφήσουμε τέσσερα χρόνια να περάσουν, αυτός ο δήμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Τη δυνατότητα που έχουμε σήμερα να αποτρέψουμε δημοκρατικά τον κίνδυνο που έρχεται, δεν θα την έχουμε ξανά σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου. Οι άνθρωποι που έχουν μία οικολογική ευαισθησία το αντιλαμβάνονται και έχουν ως προτεραιότητα το εμείς. Πρέπει όμως να εξηγήσουμε και σε αυτούς που έχουν ως προτεραιότητα το εγώ, ότι κάνουν λάθος για το δικό τους συμφέρον. Είναι εύκολο να το αντιληφθούν αν δουν τα παραδείγματα των άλλων δήμων. Αν δει κανείς την ακτογραμμή της Αθηναϊκής Ριβιέρας το μεγαλύτερο κομμάτι έχει τσιμεντοποιηθεί. Αυτή η τσιμεντοποίηση σταμάτησε στα όρια του δήμου μας. Η τσιμεντοποίηση δεν είναι μόνο ένα έγκλημα περιβαλλοντικό, είναι ένα τεράστιο οικονομικό λάθος.

Πηγαίνετε να δείτε την οικονομική αξία των περιοχών της Ριβιέρας από τον Πειραιά μέχρι τον δήμο μας. Οι περιοχές που τσιμεντοποιήθηκαν έχουν υποβαθμιστεί. Δείτε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε περιοχές όπου έγιναν λιμάνια και μαρίνες. Δείτε την τουριστική οικονομία, πώς διπλασιάζονται οι τιμές όταν σταματάει το τσιμέντο. Αυτό που διαφοροποιεί τον δικό μας δήμο είναι ότι πρόκειται για το φυσικό κομμάτι της Ριβιέρας.

Το δικός μας πρόγραμμα θα έχει πολύ θετικότερο οικονομικό αντίκτυπο για όλους. Κάποιοι κρατούν το σχέδιό του κρυφό στα συρτάρια τους και δεν τολμάνε να το δείξουν στους δημότες. Δεν τολμάνε να το θέσουν στη δημοκρατική διαδικασία. Είναι μια κρυφή ατζέντα, ένα μαύρο σενάριο για την περιοχή.

Εμείς θα τολμήσουμε να δείξουμε στους δημότες το σχέδιο για τη Ριβιέρα και να ψηφίσουν τελικά αυτό που θέλουν. Εμείς θέλουμε να κερδίσουν όλοι από την οικονομική ανάπτυξη. Στο περιβάλλον προφανώς έχουμε δίκιο. Σημαντικό είναι πρώτα από όλα για αυτήν την Ριβιέρα να μπορούμε να την ζήσουμε εμείς. Εγώ προσωπικά δεν θέλω καμία Ριβιέρα, αν δεν μπορώ να πάω στη Ριβιέρα. Αν το εισιτήριο είναι 50 ευρώ την ημέρα, δεν τη θέλω. Ο κόσμος θα πρέπει να προβληματιστεί. Τη θέλεις γιατί έχεις κάτι να κερδίσεις; Ή θα σου φτιάξουν μία Ριβιέρα που δεν θα μπορείς να μπεις. Επομένως η πρώτη συζήτηση θα πρέπει να είναι «ποιος κερδίζει από αυτήν την Ριβιέρα;» Αν ωφελούνται οι δημότες, ναι να την κάνουμε. Αν δεν ωφελούνται δεν υπάρχει καμία συζήτηση.

Σε δεύτερο επίπεδο, αν βλέπουμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να αναπτυχθεί, να δούμε ποιο είναι το σχέδιο. Εμείς θα τολμήσουμε το σχέδιο να το καταθέσουμε. Το σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι εμείς έχουμε ανάγκη τη φύση. Εμείς, για το δικό μας συμφέρον, πρέπει να προστατεύσουμε αυτόν τον δήμο», εξηγεί ο Δημήτρης Τζιώτης.

ΒΑΡΗ – Η ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

«Φαντάζομαι τη Βάρη ως παραγωγικό κέντρο της Ριβιέρας. Της πρωτογενούς παραγωγής. Η αγορά των Μεσογείων θα γίνει στη Βάρη και στα Βλάχικα. Τα προϊόντα των Μεσογείων θα τυποποιηθούν και θα συνδεθεί το πράσινο με το γαλάζιο», είπε μεταξύ άλλων για τη Βάρη.

 ΒΟΥΛΑ – Η ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

«Η Βούλα είναι η πρωτεύουσα του δήμου μας. Τι είναι η Βούλα; Μία Κηπούπολη. Θα πρέπει να σεβαστούμε την έννοια της Κηπούπολης. Αυτήν την έννοια που φαίνεται ξεχασμένη, τον αξιακό σκοπό της, θα πρέπει να δείξουμε πόσο μεγαλύτερη δυναμική έχει».

 Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ

«Η Βάρκιζα από την άλλη μεριά είναι ένας τόπος μοναδικός, ο οποίος έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Η παραλία της είναι μαγική. Το στοιχείο όμως που την κάνει μαγική είναι τα φυσικά συστατικά της. Αυτά θα πρέπει να τα ανασχεδιάσουμε και να τα δείξουμε στον κόσμο».

 ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

«Η πρότασή τους είναι γκρι. Η πρότασή μας είναι γαλάζια. Και επειδή το σχέδιό τους είναι γκρι, είναι κρυφό. Εμείς από το δικό μας σχέδιο δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Εμείς θα παίξουμε με ανοιχτά χαρτιά και θα τα βάλουμε όλα πάνω στο τραπέζι. Απλώς είναι σημαντικό αυτό το αυτονόητο να το δείξουμε γιατί ζούμε σε μία εποχή του παραλόγου».

 ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

«Η πρακτική της αποφυγής του πολιτικού κόστους έχει καταστρέψει την Ελλάδα. Τα κόμματα και οι πολιτικοί αποφεύγουν να πράξουν το σωστό για να είναι αρεστοί στις ομάδες συμφερόντων που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς αυτή η πρακτική επικρατεί και στον δήμο μας. Είναι αδιανόητο και πέραν κάθε λογικής ο πιο όμορφος δήμος στην Ελλάδα, ο προορισμός της Αθήνας με τη μεγαλύτερη αξία, να μην έχει όνομα. Με την πρακτική της αποφυγής του πολιτικού κόστους ο δήμος αποδέχτηκε μία γραφειοκρατική κατασκευή, την προσβλητική ονομασία 3Β».

«Δεν επιτρέπεται το όνομα αυτό, κάποια στιγμή, να αποφασιστεί σε κλειστά γραφεία και μυστικές συσκέψεις. Η αξία του ονόματος ανήκει σε όλους τους δημότες. Είναι περιουσιακό στοιχείο των δημοτών. Εμείς θα καταθέσουμε ξεκάθαρα την πρότασή μας για το νέο όνομα του δήμου και θα ζητήσουμε από τους δημότες να πάρουν αυτή τη μεγάλη απόφαση».

Σ.Σ. Από πλευρά εφημερίδας, θυμίζουμε ότι από το 2010 ακόμη είχε προταθεί η ονομασία της τρίδημης πόλης να είναι ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ και είχαμε εξηγήσει γιατί).

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Για εμένα η μεγαλύτερη πρόκληση θα ήταν να εκλεγώ δήμαρχος και να φτάσω την πρώτη μέρα να δώσω όλες τις εξουσίες του δημάρχου στο πλησιέστερο προς τον πολίτη επίπεδο. Πρέπει οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα, τη γνώση, την καθημερινότητα της εκτελεστικής εξουσίας να αναλάβουν τα εκτελεστικά καθήκοντα, ούτως ώστε αυτό το όραμα το οποίο συζητάμε και σας περιγράφω και σας υπόσχομαι ότι είναι εφικτό να γίνει πραγματικότητα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΤΣΗ

Πηγή: Κουρδιστό Πορτοκάλι

0 Shares
Μπορεί, επίσης, να σας ενδιαφέρουν...
Βουλιαγμένη

ΡιβιέραΈγκλημα στη Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη, το πιο όμορφο προάστιο της Αθήνας, καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας. Το πρόγραμμα της Χούντας να…