Βιβλία

2021 - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Το Σύνταγμα του 21ου αιώνα

Το 2021 δεν είναι χρονιά για φανφάρες και εφήμερες εκδηλώσεις εντυπωσιασμού που θα ξεχαστούν την επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο όραμα για το μέλλον. Μία νέα αρχιτεκτονική.

Για τις ανάγκες και τις προοπτικές του 21ου αιώνα. Την επανάσταση, που μέχρι σήμερα δεν έγινε ποτέ, με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας.


Η ιδέα του Φωτός - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Η Ιδέα του Φωτός

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ

Φιλοσοφίες, ιδεολογίες, θρησκείες. Οι κοσμοθεωρίες που καθορίζουν τη ζωή μας, το είναι μας. 

Η πιο ωραία ιδέα του κόσμου γεννήθηκε πριν από τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία αυτή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 

Για όσους πιστεύουν την ιστορία που γνωρίζουν μέχρι σήμερα, το βιβλίο αυτό είναι ακατάλληλο. Η καθηγήτρια των Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης Ισαβέλλα Χάνσεν αναλαμβάνει να παραδώσει στο Εφετείο Αθηνών την επιστημονική της γνωμοδότηση για μία υπόθεση που φαινόταν ότι έχει για πάντα ξεχαστεί.


Η Φαντασία στην Εξουσία - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Η Φαντασία στην Εξουσία

Η ΓΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η ιστορία γράφεται από την αρχή. Ένας νέος τρόπος σκέψης γεννιέται.

Μία νέα κοσμοθεωρία. Η ιδεολογία του 21ου αιώνα.

Η ζωή στη Γη, όπως τη γνωρίζουμε, μπορεί σύντομα να μην υπάρχει.

Και όμως, ακόμα και σήμερα, δεν το έχουμε αντιληφθεί. Η Γη δεν μας έχει ανάγκη. Θα συνεχίσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να υπάρχει.

Η φύση, που προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ζει, κινδυνεύει να καταστραφεί. Εμείς χρειαζόμαστε τη Γη.


Ταξίδι στην Νέα Ελλάδα - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα

Ο κόσμος αλλάζει, κάθε μέρα, πιο γρήγορα από ποτέ.

Η βιομηχανική εποχή τελείωσε. Ό,τι ήταν μοντέρνο είναι ήδη παλιό. Ζούμε την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο στην ανθρώπινη ιστορία. Αλλάζουν οι δομές παραγωγής, η οικονομία, ο ρόλος του κράτους, η κοινωνική διαστρωμάτωση. Αλλάζουν οι ιδεολογίες, ο παγκόσμιος χάρτης, η έννοια της ηθικής, η μορφή της εργασίας, οι αλήθειες της επιστήμης, ο τρόπος ζωής μας.

Οι νέοι βαρέθηκαν την πολιτική. Η κοινωνία άλλαξε και η πολιτική έμεινε πίσω. Άλλαξαν οι ανάγκες, οι αξίες και οι προοπτικές μας. Η νέα γενιά ήδη αλλάζει την Ελλάδα. Το ταξίδι ξεκίνησε.


Πράσινη Αλλαγή - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Πράσινη Αλλαγή

Ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών. Για τον άνθρωπο και το φυσικό του περιβάλλον. Η καπιταλιστική αντίληψη της ανάπτυξης οδήγησε στην περιβαλλοντική καταστροφή και την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Το τείχος του Βερολίνου κατέρρευσε πλέον και από τις δύο πλευρές. Η βιομηχανική εποχή τελείωσε. Η νέα δεξιά και η παλιά αριστερά αντιστέκονται στην αλλαγή. Έφθασε η ώρα, για μια νέα αρχή. Η ανάγκη για αλλαγή είναι παγκόσμια. Ο κόσμος χρειάζεται μια νέα αλήθεια, πέρα από τον καταναλωτισμό.

Μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη. Με νέες αξίες και στόχους. Μια νέα παραγωγική πράσινη οικονομία. Με σχέδιο και κίνητρα για όλους. Ένα κράτος δυνατό, ασφαλές, αποκεντρωμένο. Κοινωνική δικαιοσύνη για τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Ένα προοδευτικό διαφωτισμό. Μια νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία. Μια οικολογική, παραγωγική επανάσταση, για την αλλαγή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών δομών. Μια νέα πράσινη αλλαγή. Η πράσινη αλλαγή δεν είναι συνασπισμός διαμαρτυρίας. Είναι κίνημα εξουσίας.


Επανάσταση - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Επανάσταση

H Γη κινείται και ο κόσμος αλλάζει.
Ό,τι ήταν μοντέρνο, είναι ήδη παλιό.
Η Δημοκρατία έχει εκφυλιστεί. Ο Καπιταλισμός χρεοκοπεί.
Δεν ήρθε το τέλος της ιστορίας.α
Αυτή η πολιτική κατάντησε βαρετή. Πολύ βαρετή.

Ζούμε μια νέα αρχή.
Η Επανάσταση ξεκίνησε.
Μια άλλη αντίληψη.
Ένας νέος τρόπος σκέψης.
Η Ελευθερία ως κοσμοθεωρία.


Μακεδονία - Το βιβλίο του Δημήτρη Τζιώτη

Μακεδονία – Πολιτικές Ευθύνες, Δυσοίωνοι Χρησμοί